MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ганна Юдківська обрана суддею Європейського суду з прав людини.

27.04.2010   
Ми вітаємо пані Юдківську з перемогою і бажаємо й надалі безкомпромісно боротись проти порушень прав людини.

Сьогодні Парламентська Асамблея Ради Європи обирала нового суддю від України для Європейського суду з прав людини. Абсолютною більшістю голосів було обрано Ганну Юдківську, біографію якої можна побачити тут http://assembly.coe.int/Mainf.asp?link=/Documents/WorkingDocs/Doc10/FDOC12196.htm. Суперниками Ганни були Сергій Головатий і Станіслав Шевчук.

Ми вітаємо пані Юдківську з перемогою і бажаємо й надалі безкомпромісно боротись проти порушень прав людини.

За Ганну Юдковськую проголосували 117 делегатів ПАРЕ, за її головного конкурента депутата від Партії регіонів Сергія Головатого - 77 делегатів.

Таким чином, Юдковськая була вибрана суддею вже в першому раунді, оскільки набрала абсолютну більшість голосів з 210 делегатів, що взяли участь в голосуванні.

Третій кандидат на посаду судді Станіслав Шевчук отримав 16 голосів.

Сергій Головатий вважався фаворитом в боротьбі за посаду судді Євросуду. Його кандидатуру перед голосуванням у вівторок рекомендував профільний підкомітет Ради Європи.

Ганна Юдковськая вибрана суддею від України на 6 років.

36-річна Ганна Юдковськая, у минулому адвокат Печерської колегії адвокатів, в 2005-2009 роках працювала юристом в Європейському суді з прав людини, а з 2009 року була радником уповноваженої Ради Європи з прав людини.

 Поділитися