MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму "у справі 26 лютого" затримали оператора телеканалу ATR

21.04.2015   
Яніна Смелянська
Оператор кримськотатарського телеканалу ATR Ескендер Небіев затриманий в Криму за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року.

 "Сьогодні був затриманий оператор ATR Ескендер Небіев. У його будинку провели обшук", - повідомила заступник генерального директора ATR Ліля Буджурова в Facebook.

За наявними даними, справу веде Слідчий комітет РФ, Небіеву інкримінують участь у мітингу 26 лютого.

 "Справу веде Булат Равильевич Азізов. Тут, мабуть, особливий цинізм у тому, щоб справи проти кримських татар вели казанські (татари). Слідчий у справі - Павло Нікель. Теж молодець. Затримання після заходу сонця, як і рано вранці - як і має бути ", - написав журналіст Осман Пашаєв у Facebook.

 26 лютого 2014 в будівлі Верховної ради АРК в Сімферополі відбулися зіткнення між учасниками мітингу кримських татар (більше 5000 чоловік) і мітингу проросійських сил (близько 1,5 тисчяч). Тоді на сесії Верховної ради АРК намагалися поставити питання з розмитим формулюванням про ситуацію в Криму, проте в залі не було кворуму (зареєструвалося лише 40 депутатів з 100).

 Поділитися